POP

Bøygard

«Blågress på Skrindo»

Bigbox/Musikkoperatørene

«Tell opp ein sakte vals/Finn fram ein banjo/Ta meg te Tennessee/ell heim att te Skrindo», synger søstrene Tove og Anita Bøygård i den vidunderlig forførende «Tylleskjørt og raude sko» på sitt nye album «Blågras på Skrindo». Dette tredje albumet deres er spilt inn på et småbruk på Ål, der de kommer fra. Med et veldig lokalt utgangspunkt, som viser seg å være fullt kompatibelt med det beste fra countrymusikkens hjemland. Albumet er nemlig blitt til med Chatham Country Line som spellemenn, Jonas Fjeld som produsent og kommer bare ei uke etter deres nye album sammen. Da hadde det vært lett å havne i skyggen av de mer kjente medhjelperne, men Bøygård hevder seg godt i det fine selskapet.

«Blågress på Skrindo» gir oss utsøkt norsk bluegrass, smektende kjærlighetssanger, lengtende nostalgi, litt nasjonalromantikk i tittellåten, men også sørgelig sosialrealisme i historiene om «Liv» og «Frank». De fleste av sangene er skrevet av Tove Bøygard alene, og som på hennes forrige soloalbum, er mange av disse sangene av en standard som hadde være gull verdt for countrymusikkens største stjerner. «Blågress på Skrindo» er en fornøyelse å høre på. Den bør føre til det endelige gjennombruddet for duoen.

 

Aftenposten - Terningkast 5

 

Jordnær magi fra Bøygard

Drivende engasjert banjomusikk med både hjerte, mening og godfot.

Bøygard

«Blågras på Skrindo»

Duoen Bøygard – søstrene Anita og Tove Bøygard – har laget et album som bør tilfredsstille de fleste.

12 egenskrevne låter på hallingdialekt der sangene dirrer av liv og melodiøs treffsikkerhet. Her er løssluppen nostalgi, vidunderlige stemningsskifter, sanger om den dårlige samvittigheten, barndomsminner og samfunnsengasjement, spilt inn på småbruket Skrindo der de vokste opp.

Jonas Fjeld produserer og Chatham County Line backer. Sammen skaper de jordnær magi.

 

Østlendingen

Sterk Bøygard-blågras

 Bøygard: Blågras på Skrindo (Bigbox/Musikkoperatørene)

Søstrene Anita og Tove Bøygard har gitt ut fine greier før, men nå stiger de enda høyere.

Produsent Jonas Fjeld og bluegrassbandet Chatham County Line ble med til «studioet» i kjøkkenet på søstrenes hjemgård Skrindo i Ål i Hallingdal, men det er slett ikke bare disse proffene som skaper storheten. Tove, med litt hjelp fra Anita, skriver mesteparten av musikken og tekstene,  sterke, inspirerte, orginale og varierte saker. Ordene kan med ekte alvor beskrive dem som faller utenfor som i «Frank», eller «Kjolan» som humoristisk skildrer garderobeskapets plagg, i stiler som har prydet Marilyn Monroes figur eller Madonnas «vesle stump». Musikken sitter som et skudd, enten den går stilt eller vilt.

 

FIRDAPOSTEN

BØYGARD

”Blågras På Skrindo”

Publisert 30.10.2013

Her er fleire kvalitetsstempel til stades. Jonas Fjeld som produsent, Chatham County Line som musikarar. Søstrene Bøygard bak mikrofonane og som låtskrivarar.

Bluegrass på norsk blir ikkje betre enn dette.

Eg må innrømme at eg ikkje oppdaga Bøygard før i 2010. Då via Tove Bøygard si fantastiske sjølvtitulerte plate. Dei har dratt heim til staden som blei hylla på den plata, Skrindo i Ål i Hallingdalen, og spelt inn plata der. Som sagt saman med Jonas Fjeld og Chatham County Line. Og dei har ikkje spelt inn noko som er overflødig.

Høgdepunktet for meg er den overjordisk nydeleg "Tyllskjørt og Raude Sko". Men heilt ærleg her finnast ingenting ein kan bruke som unnskyldning for ikkje å skaffe seg denne plata.

Og må eg samanlikne med noko må eg ut av landet. Emmylou Harris, Gillian Welch, og nyare, Bonnie Whitmore.

Fantastisk!